| | Sun CLOSED

Steenwol

De geschiedenis van ROCKWOOL gaat terug naar begin twintigste eeuw, toen de bijzondere eigenschappen van steenwol werden ontdekt op het vulkanisch eiland Hawaii. Het materiaal bleek over uitzonderlijke brandwerende en isolerende eigenschappen te beschikken. In 1937 bracht Gustav Kähler het vulkanische materiaal naar Denemarken en zette nabij Kopenhagen de eerste steenwolfabriek op.
ROCKWOOL produceert en levert een breed aanbod aan isolatieproducten en -systemen voor uiteenlopende toepassingen in de bouwsector. Alle oplossingen zijn duurzaam en gemaakt om mensen, gebouwen en het milieu te beschermen. Steenwol is de basis van alle isolatieproducten. ROCKWOOL steenwol heeft behalve isolerende kwaliteiten een aantal andere unieke eigenschappen. Het materiaal is uiterst brandveilig en duurzaam, vergroot het akoestisch comfort en heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar.

Steenwol isolatie platen

De RockSono Base (210) en RockSono Solid (211) onbeklede steenwolplaten zijn veelzijdig toe te passen. U kunt de platen gebruiken om een voorzetwand of scheidingswand te isoleren. Daarnaast zijn de platen ook geschikt voor de isolatie van plafonds, daken en vloeren. De steenwolplaten zijn zowel voor thermische isolatie als akoestische isolatie zeer geschikt. Bovendien hebben de platen ook een brandwerende functie.

Petralight is een geluidswerende en thermische steenwolplaat. De platen zijn uitermate geschikt voor de isolatie van houten vloeren, voorzetwanden, scheidingswanden en plafonds. De steenwolplaat is daarnaast geschikt als brandwerende vulling voor binnenwanden met een constructie van hout of metaal. Doordat het materiaal onbrandbaar is, wordt de brandwerendheid van de constructie verhoogd.

De platen zijn licht van gewicht en veerkrachtig, waardoor je ze gemakkelijk verwerkt. Het materiaal is daarnaast relatief goedkoop en biedt een betrekkelijk goede isolatiewaarde. Wilt u zowel thermisch als akoestisch isoleren, maar mag het niet teveel kosten? Neem dan zeker steenwolplaten mee als optie.

Aanbrengen steenwol

Het aanbrengen van RockSono Base / Solid platen

De lichte en veerkrachtige RockSono Base platen zijn (in vergelijking met andere isolatiematerialen) erg gemakkelijk om aan te brengen. Ditzelfde geldt overigens voor de RockSono Solid steenwolplaten. De structuur en veerkrachtigheid van steenwol zorgt namelijk van nature al voor een goede aansluiting. Hecht u wel belang aan deze eigenschappen, maar vindt u de prijs ook belangrijk? Kijk dan ook eens bij de Minerale Wol MW35 van Knauf. Hierdoor heeft u geen andere bevestigingsmiddelen nodig. Wel is het handig om een isolatiemes bij de hand te houden om, daar waar nodig, isolatie op maat te snijden.

Wist u dat steenwol een hele goede akoestische isolatie biedt? Lees hier meer over geluidsisolatie

Bent u van plan de platen aan te brengen in een voorzetwand voor een buitenmuur, tussen de balken van een zoldervloer of boven een kruipruimte? Dan is het van belang dat er ook een dampremmende folie wordt aangebracht. Deze constructies hebben namelijk een andere temperatuur of mate van vochtigheid. Een folie zorgt er dan voor dat dit beter reguleert.

Plus en minpunten steenwol

Plus- en minpunten van deze steenwolplaat

+ Voordelig materiaal
+ Brandwerend
+ Relatief goede isolatiewaarde
- Geen KOMO-certificering
- Ruimteverlies

Een nadeel van steenwol is dat het bij een gelijke isolatiewaarde dikker is dan bijvoorbeeld PIR. Om een isolatiewaarde van ongeveer 1,35 te bereiken, heeft u een steenwolplaat van 50mm nodig. Als u voor PIR kiest, bereikt u deze waarde al met aan plaat van 30mm. Wilt u dun maar toch hoogwaardig isoleren? Kijk dan eens bij het PIR-isolatiemateriaal. Dit is een wat duurder alternatief, maar biedt dus de mogelijkheid om dun te isoleren.

Deze steenwolplaat heeft een afmeting van 1000x600x150mm en een Rd-waarde van 4,25. Meer eigenschappen vindt u op het tabblad ‘specificaties’. Heeft deze plaat niet de gewenste dikte? Wij leveren de Petralight platen ook in andere diktes.

Rd-waarde: 4,25
Materiaaldikte:150mm
Afmeting:1200x600mm

Prijs circa € 13,00 pm2

Vergeet niet een dampscherm aan te brengende om vochtproblemen te voorkomen. Dampremmende folie plaatst u wanneer de wandzijde een significant andere temperatuur of vochtigheid heeft, moet een dampremmende folie over de isolatie geplaatst worden. Aluminium tape, steenwolplaten sluiten van nature al goed aan. Wilt u toch zeker weten dat er geen naden ontstaan? Plak ze dan af met deze tape.

Gratis adviesgesprek

Onze adviseur komt gratis en vrijblijvend bij u langs.